Kawa gotowana idealna na oswajanie jesieni.
Dziś Międzynarodowy Dzień Kawy.
Kawę uwielbiam. Uwielbiam te chwile tylko dla siebie. Uwielbiam też te chwile gdy mogę wypić ją z najbliższymi. Zresztą pisałam już o tym i na facebooku i instagramie. A tu tylko na szybko wpadam i zostawiam Wam w ten piękny, ale chłodny już prawie październikowy dzień, przepis na pyszną aromatyczną kawę gotowaną wg pięciu przemian. Idealna na rozgrzewkę po spacerze po lesie czy pracy w ogrodzie. Taka kawa świetnie smakuje bez dodatków ale i ze spienionym mlekiem lub napojem roślinnym ( polecam słodkie ryżowe lub migdałowe).
Do przygotowania takiej kawy możecie użyć naturalnej kawy mielonej, kawy orkiszowej, zbożowej co tylko lubicie i pijacie. Wszystkie kawy mają charakter rozgrzewający a właśnie ugotowana z przyprawami może również stać się świetnym lekarstwem podczas przeziębienia, wilgotnego kaszlu przy stanach zapalnych dróg oddechowych.

Pięknej soboty Kochani!